/v1/ui/views/items/1-76192959.json?client=yle-areena-web&language=fi&v=10 |
---|
Analytics {
"context": {
"comscore": {
"yle_referer": "tv.program_details.1-76192959.jauhelihasta_on_jatkuva_pula_ja_siksi_naudat_syovat_nyt_suklaata"
}
}
} |
Cover image |
Header Card Description: Naudan jauhelihan saatavuus ei näytä nyt yhtä huonolta kuin keväällä.
Muutos on osin todellinen, mutta suuressa kuvassa tilanne ei ole muuttunut. Pula naudanlihasta on tasoittunut, mutta jatkuu.
Alituotanto on johtanut siihen, että naudat pitäisi kasvattaa aiempaa painavammiksi, jotta niistä saa enemmän lihaa – ja rahaa. Isompia ruhoja toivovat myös ostajat, etenkin ulkomailla.
Ylistarolainen naudanlihantuottaja Ari Nortunen aikoo nyt kasvattaa hiehoja 60 päivää aiempaa pidempään. Se tarkoittaa noin 30:tä lisäkiloa.
Kaikki pohjautuu tarkkaan ruokintaan.
– Ruokinta perustuu Suomessa nurmisäilörehuun, jota täydennetään viljalla ja kivennäisaineilla. Lisäksi tilat voivat käyttää elintarviketeollisuuden sivujakeita, joita ovat vaikkapa suklaa, rankki ja tuoreleike, selittää Nortunen. Card JSON{
"controls": [
{
"destination": {
"type": "series",
"uri": "yleareena://items/1-2978082"
},
"icon": {
"id": "chevron-left",
"version": "1750676272"
},
"style": {
"iconPosition": "left",
"variant": "tertiary"
},
"tag": "series",
"title": "Yle Uutisluokka Triplet",
"type": "navigator"
},
{
"audience": {
"authenticated": false
},
"destination": {
"authentication": [
"yle-api"
],
"uri": "https://areena.api.yle.fi/v1/ui/controls/play/1-76192959?language=fi&v=10&client=yle-areena-web"
},
"tag": "play",
"type": "reference"
},
{
"audience": {
"authenticated": true
},
"destination": {
"authentication": [
"yle-api"
],
"uri": "https://areena.api.yle.fi/v1/ui/controls/play/1-76192959?language=fi&v=10&client=yle-areena-web"
},
"tag": "play",
"type": "reference"
},
{
"analytics": {
"context": {
"comscore": {
"yle_referer": "tv.share"
}
},
"pageload": {
"comscore": {
"countername": "tv.share",
"yle_ui_language": "fi"
}
}
},
"destination": {
"type": "program",
"uri": "yleareena://items/1-76192959"
},
"functionality": {
"id": "share"
},
"icon": {
"id": "share",
"version": "1750676272"
},
"style": {
"iconPosition": "left",
"variant": "tertiary"
},
"title": "Jaa ohjelma",
"type": "activator"
},
{
"analytics": {
"context": {
"comscore": {
"yle_referer": "login"
}
},
"pageload": {
"comscore": {
"countername": "login",
"yle_ui_language": "fi"
}
}
},
"audience": {
"authenticated": false
},
"backgroundColor": "#00000000",
"functionality": {
"id": "login"
},
"icon": {
"id": "icon-favorite-off",
"version": "1750676272"
},
"style": {
"iconPosition": "left",
"variant": "tertiary"
},
"title": "Lisää omalle listalle",
"type": "activator"
},
{
"audience": {
"authenticated": true
},
"destination": {
"authentication": [
"yle-api"
],
"uri": "https://areena.api.yle.fi/v1/ui/controls/favorites/1-2978082?language=fi&v=10&client=yle-areena-web"
},
"type": "reference"
}
],
"description": "Naudan jauhelihan saatavuus ei näytä nyt yhtä huonolta kuin keväällä.\n\nMuutos on osin todellinen, mutta suuressa kuvassa tilanne ei ole muuttunut. Pula naudanlihasta on tasoittunut, mutta jatkuu.\n\nAlituotanto on johtanut siihen, että naudat pitäisi kasvattaa aiempaa painavammiksi, jotta niistä saa enemmän lihaa – ja rahaa. Isompia ruhoja toivovat myös ostajat, etenkin ulkomailla.\n\nYlistarolainen naudanlihantuottaja Ari Nortunen aikoo nyt kasvattaa hiehoja 60 päivää aiempaa pidempään. Se tarkoittaa noin 30:tä lisäkiloa.\n\nKaikki pohjautuu tarkkaan ruokintaan.\n\n– Ruokinta perustuu Suomessa nurmisäilörehuun, jota täydennetään viljalla ja kivennäisaineilla. Lisäksi tilat voivat käyttää elintarviketeollisuuden sivujakeita, joita ovat vaikkapa suklaa, rankki ja tuoreleike, selittää Nortunen.",
"image": {
"id": "39-152293068c7e4a05dba6",
"version": "1758176286"
},
"labels": [
{
"formatted": "1 min",
"priority": 0,
"raw": "PT79S",
"rawType": "duration",
"type": "duration"
},
{
"formatted": "oppiminen",
"priority": 0,
"type": "generic"
},
{
"formatted": "asia",
"priority": 0,
"type": "generic"
},
{
"formatted": "julkaistu\nto 18.9.2025",
"priority": 1,
"raw": "2025-09-18T09:16:00+03:00",
"rawType": "date",
"type": "releaseDate"
},
{
"formatted": "käynnistyskerrat\n16",
"priority": 1,
"type": "generic"
},
{
"formatted": "Kuva: 16:9",
"priority": 2,
"type": "generic"
},
{
"formatted": "Ääniraidat: suomi stereo",
"priority": 2,
"type": "generic"
},
{
"formatted": "Katsottavissa ulkomailla",
"priority": 2,
"type": "generic"
},
{
"priority": 2,
"raw": "world",
"type": "region"
},
{
"priority": 2,
"raw": "video",
"type": "mediaType"
}
],
"presentation": "onDemandCard",
"type": "card"
} |
Tabs Tab 1 of 1
Tab JSON{
"analytics": {
"context": {
"comscore": {
"yle_referer": "tv.program_details.1-76192959.jauhelihasta_on_jatkuva_pula_ja_siksi_naudat_syovat_nyt_suklaata.untitled"
}
},
"pageload": {
"comscore": {
"countername": "tv.program_details.1-76192959.jauhelihasta_on_jatkuva_pula_ja_siksi_naudat_syovat_nyt_suklaata.untitled",
"yle_id": "1-76192959",
"yle_ui_language": "fi"
},
"yle": {
"areena_view_type": "program-page",
"id": "1-76192959"
}
}
},
"content": [
{
"analytics": {
"context": {
"comscore": {
"yle_referer": "tv.program_details.1-76192959.jauhelihasta_on_jatkuva_pula_ja_siksi_naudat_syovat_nyt_suklaata.untitled.similar"
}
},
"player_context": {
"yle": {
"ptype": "rec"
}
}
},
"audience": {
"subAccount": false
},
"controls": [],
"filters": [],
"presentation": "medium-strip",
"source": {
"authentication": [
"yle-api"
],
"uri": "https://areena.api.yle.fi/v1/ui/content/list?token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.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.9dtz9EhDfwajQ056FY8WENjGTHPCaI4SIgChlwZr2mc&crop=20&language=fi&v=10&client=yle-areena-web"
},
"style": {
"image": "16:9",
"layout": "horizontal",
"size": "medium"
},
"title": "Katso myös",
"type": "list"
}
],
"type": "tab"
} |
Title Jauhelihasta on jatkuva pula, ja siksi naudat syövät nyt suklaata |
Type view |